2012. október 28., vasárnap

2012 Legidegesítőbb Hősnője 1. - Tayla

Nem, ez nem egy párbaj, én nem vagyok olyan ügyes, mint Andie, nem vállalom magamra ilyen dolgok szervezését. Ez csak az én személyes kis listám, melyen összeszedem a 2012-ben olvasott könyvek legidegesítőbb, legostobább, legéletképtelenebb főszereplőit.

Bár a listázás talán kicsit korai, most éreztem rá kapacitást, de ha esetlegesen összefutnék még olyan könyvvel a maradék két hónapban, melynek szereplői intenzív hajtépést váltanak ki belőlem, legfeljebb bővítem majd a besorolást.

Minden héten egy valakit cincálok szét, és vetem véres maradványait a kutyák el. Ehetei nyertesünk (dobpergést kérek!):

 
Tayla – Larissa Ione: Csábítás

Itt írtam a könyvről:

Ez a nő önmagában is egy katasztrófa, annál is inkább mert elméletileg ő egy erős, kemény csaj akarna lenni. Azt persze senki nem mondta el neki, hogy nem attól lesz kemény, ha démonokat öl, és egyébként is mindenkit ész nélkül lekaszabol, aki az útjába kerül. Nem. Ettől szimplán csak gyilkos lesz. Az a határozottság, elszántság, némi ÉSZ, és tökösség, ami kemény csajjá tehetné, egy az egyben hiányzik belőle.

Fogalma sincsen arról, mit akar, épp ezért állandóan nyíg a döntésképtelensége miatt, amitől csak azt éri el, hogy csomókban tépdessem minden szál hajamat. Csoda, hogy meg nem kopaszodtam eddig!

És hogy mindezt tetézzem, a borzalmasan idegesítő hősnők velejárójaként, hozzá is tartozik oldalbordaként egy teljesen normális, (természetesen) vonzó, erős, és hősies pasas, aki mindent észrevesz ám maga körül, csak éppen azt nem, hogy drága kis cukorfalatja egy kiállhatatlan liba. Nem, dehogy veszi észre, sőt, még adja is a lovat a csaj alá, azzal, hogy belemegy ebbe a kínlódásba, még rosszul is érzi magát miatta, szenved egy sort, hogy aztán persze a végén a nő rájöjjön, mekkora hülye volt, és egymás karjába omolhassanak.

És akkor még csodálkozunk azon, hogy a hisztis kis libusok azt képzelik, hogy csak akkor kapcsolat egy kapcsolat, csak akkor fognak futni utánuk a pasik, ha elviselhetetlenül viselkednek, és percenként változtatják az álláspontjukat? Ráadásul egyre több ilyen könyvvel találkozni, ami azért valljuk be, nem egy példaértékű dolog. Üstökös blogján egy nagyon jó értekezés olvasható a torzított képet mutató hősnőkről, ajánlom mindenki szíves figyelmébe!

Példával illusztrálandó, hogy Tayla még a könyv utolsó húsz oldalán is idióta:

 
„ Tayla elhúzódott tőle.

 - És azt mondod, nem azért választottál engem párnak, mert már a végső határon voltál?

A férfi, bármennyire is szeretett volna felelni erre, nem volt képes. Nem tudta, hogy a nő akkor is ekkora hatással lett volna rá, ha egy évvel azelőtt találkoznak.

 - Ez is egy válasz – mondta Tayla, és az ágy másik felére húzódott. – És a válaszom nem. Nem leszek senki utolsó menedéke.

A fenébe. Nem alakultak jól a dolgok.

 - Hallgass meg egy percre, rendben?

 - Azt mondtam, nem.

(…)

 (A legjobb, mikor megmondja, hogy a másik mire gondol – pedig a gondolatolvasás nem szerepel a repertoárjában.)

 - Hogy mersz hazudni, hogy próbálhatsz meg átverni a hülye szövegeddel? Nem kívánsz engem. Nem is teheted. Nem is ismersz!” (369-370. old)

(Mindezek után persze teljes letargiában fetreng, és már megint nem biztos az érzéseiben – úgy hatszázhuszonötödszörre sem. )

„És most Eidolon azt mondja, hogy akarja őt. Bárcsak tudna hinni neki… Ha elhihetné, hogy először életében fontos valakinek, akinek többet ér, mint a pénz, amit a nevelője a gondozásáért kapott az államtól, többet, mint a harci képességei.” (373. old)

Nem tudom sajnálni Taylát, nem tudok vele együtt érezni, mikor a pasi konkrétan már egy tucatszor elmondta, hogy vele akar lenni, hogy szereti, és a többi nyálas baromság.
Sajnálom, de a bírák döntöttek, Tayla nem érdemli meg, hogy éljen.
 
"Agyfasz-faktor": 5/4

5 megjegyzés:

Timi írta...

Teljes egyetértés a fentiekkel kapcsolatban, elég kibírhatatlan egy főhősnő az biztos, és sajnos tényleg nem ő az egyetlen, akad még jó néhány vele hasonlatos darab. xD
Amúgy ez egy tök jó ötlet, kíváncsi vagyok, hogy még kik vannak a listádon. :))

Wee írta...

Akad bizony, a következő jelöltem is ebbe a kategóriába tartozik - csak ütni kéne, amíg lélegzik xD

Örülök, hogy tetszik az ötlet - mivel mostanában túl sok idegesítő főszereplővel akadtam össze, gondoltam, össze is gyűjtöm már őket :D:D

Bbabri írta...

Nem olvastam még a könyvet, de már előre félek, hogy mi lesz, amikor eljutok odáig.
Miért érzem azt, hogy a következő jelölt Frost Denise-e lesz? :-DD

Wee írta...

Mert ismersz, és mert tudod, mennyit nyígtam Denise miatt? :D
Amúgy igen, ő lesz a következő áldozat, ezt nem úszhatja meg :D

Bbabri írta...

Már alig várom, hogy olvashassam, hogyan szedet szét Denise-t. :-DD