2012. augusztus 27., hétfő

Hamarosan! - kis újdonság az Oroszlán háza tájáról

A Cor Leonis kiadó nagyon belehúzott! Szeptember hónapban rengeteg új könyvvel jelentkeznek, de ez még nem minden! Egy új szerzőt is köszönthetünk hamarosan a kiadó palettáján, de nézzük előbb, mely könyvek miatt nem fogunk aludni esténként:

"Nevada Barr Anna Pigeon történeteivel szerzett magának ismertséget. A Nemzeti Park Szolgálat különc rangerének kalandjaiból eddig tizenhat jelent meg, és az írónő – rajongói régi vágyát teljesítve – végre megírta a sorozat előzménydarabját.
Anna Pigeon meztelenül, betört fejjel, kificamodott vállal ébred egy víznyelő üreg mélyén a Glen Canyon sivatagos fennsíkján. Kiszáradt nyelve feldagadt a szomjúságtól. Fogalma sincs, hogyan került oda, nem emlékszik, mikor veszítette el a ruháját és az eszméletét. Kétségbeesetten próbálja felidézni, mi történhetett vele, és közben igyekszik felfedezni szűk börtönét…"
 
A megjelenés várható ideje: 2012.09.01. (sajnos a nyomda kicsit csúszik, így egy héttel később jelenik meg a könyv.)
 
 

A sikeres forgatókönyv írás (illetőleg akár a regényírás) fortélyait is elsajátíthatjátok, ha elolvassátok Syd Field-től a Forgatókönyvírók kézikönyvét.
 
"A sikeres forgatókönyvírás gyakorlati lépései. Syd Fieldnél senki sem tud többet a forgatókönyvírásról. A hollywoodi bennfentes a Forgatókönyv című bestsellere folytatásában most a forgatókönyvírók új nemzedékével osztja meg titkait...
Syd Fieldnél senki sem tud többet a forgatókönyvírásról. A hollywoodi bennfentes a Forgatókönyv című bestsellere folytatásában most a forgatókönyvírók új nemzedékével osztja meg titkait, meglátásait, anekdotáit. A Forgatókönyvírók kézikönyve sok-sok hasznos példával illusztrálva mutatja be, hogyan zajlik a műhelymunka Syd Field világhírű workshopjain. A Forgatókönyvírók kézikönyvé-ből kiderül, hogy milyen a jó ötlet, milyen a profi szerkezet, megtudhatod, hogyan keltsd életre a karaktereket, hogyan írj párbeszédet, vagyis hogyan dolgozd fel ötletedet sikeres, profi forgatókönyvvé. Akár kezdő vagy, akár profi, ha követed Field tanácsait, végül a kezedben lesz egy kész, eladható forgatókönyv!"
 
A könyv ma, azaz 2012.08.27-én meg is jelent :)
 
 
Valamint, amit személy szerint ez évben a legjobban várok:
Karen Marie Moning sorozatának lezáró, de nem utolsó kötete: Új nap virrad
 
"Mac sokszor érezte már, hogy mindent elveszített, de ahogy ott áll a sziklaszirten, lábai előtt egy halott férfival, akit ő segített megölni, már tudja minden átélt borzalom csak "rózsaszín" közjáték volt.
A nővére miatti bosszú már nem elég, a szülei utáni aggódás eltörpül, a világ megmentése csupán másodlagos. A bűntudat, amit az emberélet kioltása okozott, és a remény, hogy van kiút az ismeretlen, tündérátokkal sújtott világból, szinte jelentéktelenné válik az egyre több kérdés, és a sürgető vágy mellett, hogy visszaszerezze azt, amit önnön hibájából elvesztett. Az Új nap virrad nem csak az alternatív tündérbirodalmakat, de az Olvasók világát is kiforgatja a négy sarkából, mielőtt választ adna bármelyik kérdésre is! Titkok és izgalmak rejtőznek minden oldalon, ahogy haladunk a történet vége felé. Az Új nap virrad elemi erővel ejti rabul az embert a legelejétől, és el sem ereszti egészen a legvégéig, ahol a legnagyobb rejtély megoldása vár. Mit akar a Sinsar Dubh? Igaz-e a prófécia, és Mac tényleg pusztulást hoz-e a világra? Még mindig az Alina halála miatti bosszú a legfontosabb? Mi történt valójában V’Lane-nel? És egyáltalán ki a halott férfi Mac lábainál? Na és kicsoda valójában Mac? De ami a legfontosabb: maradt-e még annyi fény a világban, hogy minden jóra forduljon?"
 
A megjelenés hivatalos dátuma: 2012.09.17.
(Ne feledkezzetek meg a játékokról sem, amelyek a könyvhöz kapcsolódnak! Itt nálam, és a kiadónál is lehet játszani!)
 
 
 
És akkor lássuk, ki is lesz az az új író, akinek a könyvét még ebben az évben a kezünkbe vehetjük...
Ő Ayala Dawn Johnson, akiről ugyan még nem sok mindent árult el a kiadó, de aki bepötyögi a nevét google-be, az megtudhat róla egy kis információt ;)
 
És ha azt kérdezitek, lehet-e ezt még fokozni, azt mondom: naná, hogy lehet.
Ugyanis a kiadó jelenleg is ezerrel dolgozik egy webshopon, ahonnan nagy kedvezményekkel lehet majd megvásárolni a könyveiket. Aki figyeli a Cor Leonis blogját, az már azt is láthatta, hogy a rendelés már most, e-mail-ben is lehetséges, továbbá három könyv rendelése esetén még szállítási költséget sem számítanak fel!
 
Valamint aki esetleg kint jár szeptember 2-án a Zsidó Nyári Fesztiválon, ne felejtse el meglátogatni a Cor Leonis standját a Gozsdu-udvarban, hiszen minden eddig megjelent könyvet 25% kedvezménnyel vehettek meg a helyszínen!
 
Ugye, hogy így már kicsit jobban várjuk mi is az ősz közeledtét? :)
 

Nincsenek megjegyzések: