2011. december 26., hétfő

Richard Castle - Heat Wave (Hőhullám)

Egy New York-i ingatlanmágnás a magasból lezuhanva halálra zúzódik a járdán. Felesége, az irigyelt asszony kis híján él csak túl egy támadást. A pénzemberek és maffiózók, akiknek bőven lehetett okuk megölni a mágnást, bombabiztos alibit tudnak igazolni. Ekkor, a fojtogatóan perzselő hőhullám alatt újabb megdöbbentő gyilkosság történik, és a gazdagok rejtélyes világában még több mocskos titok tárul fel a nyomozás során. Olyan titkok kerülnek napvilágra, melyek halálosak lehetnek. Olyan titkok, melyek mélyen el voltak temetve a sötétség leple alatt, míg csak egy New York-i nyomozó fényt nem derített rájuk. A szenzációs regényíró, Richard Castle, a minden eladási rekordot megdöntött, népszerű Derrick Storm-regények szerzője ebben a könyvében mutatja be új hősét, a New York-i rendőrség gyilkossági nyomozóját, Nikki Heat-et.
Az egyik legjobb gyilkossági nyomozócsoportot vezető kemény, szexi és vérprofi Heat szenvedélyesen keresi az igazságot. Szinte megoldhatatlan nehézségek elé állítják, amikor főnöke a nyakára ülteti a bulvármagazinok sztár-újságíróját, Jameson Rook-ot, aki a New York elitjéről írandó cikkéhez gyűjt anyagot. A Pulitzer-díjas Rook belevaló, és jóképű fickó, de Heat-nek nem csupán a férfi kotnyeleskedése és okoskodása okoz gondokat. Miközben közösen igyekeznek felgöngyölíteni az ingatlanmágnás meggyilkolásának rejtélyes ügyét, a nyomozónő rájön, hogy szembe kell néznie a kettejük között kipattant szikrával is….ami pedig forrón süt.
Szerintem:
Mikor megláttam, hogy meg fog jelenni, teljesen bezsongtam! Imádom a sorozatot, minden legális, és kevésbé legláis eszközzel, megszállottan követem nyomon Castle és Beckett kalandjait, és mikor felfedeztem, hogy a Könyvmolyképző kiadja a Hőhullámot, tudtam, hogy ez nekem KELL!
Tudni kell rólam, hogy nem igazán olvasok krimiket, a fantasy műfajban mozgok, de ez jelenleg a legkevésbé sem zavart! Mert a könyv tényleg olyan fantasztikus, mint ahogy azt a sorozatban is állítják! Jó, lehet, hogy elfogult vagyok, és cseppet sem szemlélem objektívan a dolgokat, de neeeem érdekeeel! :D
Imádtam!
Nagyon-nagyon imádtam – mintha csak egy Castle részt néztem volna, és bevallom, már azt is vártam, mikor jön végre össze Nikki és Rook (ha már egyszer a sorozatban négy évada ezen szívom a fogam). Ennyi nekem is járt, kérem szépen! :D – Bár azért az leszögezném, hogy a sorozatban mindenki azon pusmogott, mekkora hatalmas szexjelenet van benne… Hát, akkora azért nincs, nem mintha különösebben hiányoltam volna belőle, ha ilyesmit akarok olvasni, lekapom a polcról Wardot.
A történet csavaros volt, tetszett a nyomozás, ahogy közben egymás vérét szívták – és ugyan viszonylag hamar rájöttem, ki lesz a gyilkos, nem zavart különösebben, mert azért még így is sikerült elbizonytalanodnom néha, hogy most akkor tényleg jól gondolom?
Igazából nem nagyon tudnék spoiler-mentesen írni róla, annyi azonban biztos, hogy aki szereti a Castle című sorozatot, imádni fogja a Hőhullámot! Engem kilóra megvett magának :)
Lehet, hogy nem a krimiirodalom csúcsa – amiben ugyan nem rendelkezem akkora tapasztalatokkal, mint a fantasy terén –, de engem teljes mértékben lekötött, és nagyonnagyonnagyon remélem, hogy a kiadó lesz olyan kedves, és kiadja a többi kötet is! :)))
Ja, és még valami: NÉZZEN MINDENKI CASTLE-t! (Aztán olvassátok el a Hőhullámot!) :D

Molyos mércével: 5 csillag :))

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szia! Nagyon jó az oldalad! :) Írtam e-mailt is :)
Üdv.: Dia